Φρίκη: Μητέρα έπνιξε το βρέφος της με το στρινγκ της και δεν φαντάζεστε γιατί αθωώθηκε « Legemou

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Φρίκη: Μητέρα έπνιξε το βρέφος της με το στρινγκ της και δεν φαντάζεστε γιατί αθωώθηκε

Κατηγορία Επικαιρότητα στις   Φεβρουαρίου 15, 2017  | 

Θύελλα αντιδράσεων και κοινωνική κατακραυγή έχει προκαλέσει η απόφαση ενός δικαστηρίου στη Βρετανία να αφήσει ελεύθερη μια μητέρα η οποία στραγγάλισε το μωρό της λίγα μόλις λεπτά αφού το έφερε στον κόσμο.

Η 30χρονη Gintare Suminaite από τη Λιθουανία δήλωσε συντετριμμένη για την αποτρόπαια πράξη, ξεσπώντας μάλιστα σε λυγμούς μπροστά στους δικαστές, ενώ περιέγραφε τις φρικιαστικές λεπτομέρειες ενός πρωτοφανούς εγκλήματος που σόκαρε το ακροατήριο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Λιθουανή έσφιξε το στρινγκ της γύρω από το λαιμό του νεογέννητου βρέφους μέσα στην τουαλέτα, μέχρι αυτό να ξεψυχήσει. Και μπορεί να ομολόγησε την παιδοκτονία, ωστόσο αρνήθηκε τη δολοφονία, υποστηρίζοντας ότι εκείνη τη στιγμή ήταν ψυχικά διαταραγμένη λόγω του τοκετού!


Ακόμα πάντως και το έμπειρο πλήρωμα του ασθενοφόρου που έφθασε στο σημείο δήλωσε «τρομερά συγκλονισμένο» από το θέαμα του νεκρού βρέφους που κείτονταν στο πάτωμα μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Όπως αποκαλύπτουν τα βρετανικά Μέσα, το άτυχο μωράκι ήταν ο καρπός του παράνομου δεσμού της Λιθουανής με το συνάδελφό της, τον 32χρονο Arturas Vencius. Η Suminait, όχι μόνο διατηρούσε πολύχρονη σχέση, αλλά είχε ήδη ένα παιδί με τον πρώην πια σύντροφό της. Ήταν μάλιστα έτοιμη να επιστρέψει στη Λιθουανία με τον εραστή της, ωστόσο τελευταία στιγμή αποφάσισε να παραμείνει στη Βρετανία για το παιδί της…

Έκρυβε από τη δουλειά της ότι ήταν έγκυος, ενώ την ημέρα του τοκετού ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να φύγει γιατί είχε «σοβαρά προβλήματα». Γέννησε μόνη της στο μπάνιο του σπιτιού της (στο παραθαλάσσιο θέρετρο Bognor Regis του Δυτικού Σάσσεξ), ενώ λίγα λεπτά αργότερα στραγγάλισε το μωρό της, πνίγοντάς το με ένα εσώρουχο «όσο δυνατά μπορούσα», όπως ομολόγησε στο δικαστήριο επιτείνοντας την αίσθηση του ανατριχιαστικού.

Για να είναι μάλιστα σίγουρη για το θάνατό του, έβαλε το βρέφος κάτω από το ντους, πριν κόψει τον ομφάλιο λώρο με ένα ξυράφι και έπεσε για ύπνο.

Όταν ξύπνησε, βρήκε το μωρό αναίσθητο μέσα σε μια λίμνη αίματος με το στινγκ της τυλιγμένο στο λαιμό του. Ο σύντροφός της ήταν αυτός που τη βρήκε να αιμορραγεί γυμνή καλώντας αμέσως ασθενοφόρο. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, ενώ το ζευγάρι δεν ανέφερε τίποτα για το νεκρό βρέφος στην τουαλέτα, με αποτέλεσμα αυτό να παραμείνει εκεί!

Λίγο αργότερα, ομολόγησε το έγκλημα στους αστυνομικούς, λέγοντας ότι είχε κάνει «κάτι κακό» και θα έμπαινε φυλακή γι΄αυτό…

Συνελήφθη, δηλώνοντας «βαθύτατα συγκλονισμένη», ωστόσο αδυνατούσε να εξηγήσει γιατί στραγγάλισε το νεογέννητο μωρό της αφού υπέφερε από «ψυχολογικά προβλήματα».


Οι δικαστές έλαβαν υπόψιν ότι τον ένα χρόνο που ζούσε στη Βρετανία ήταν συναισθηματικά και κοινωνικά απομονωμένη, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάστασή της. Ο πρώην φίλος της φέρεται να είχε κόψει κάθε επαφή μαζί της, ενώ ο εραστής της έψαχνε μέρος για να μείνουν στην Αγγλία.

«Ήταν καταρρακωμένη και κυριευμένη από το άγχος, ενώ είχε περιέλθει και σε μια κατάσταση άρνησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης», ανέφερε ο εισαγγελέας εξηγώντας την απόφαση του δικαστηρίου, για να συμπληρώσει: «Τη στιγμή του τοκετού βρισκόταν σε απόλυτο πανικό, αδυνατώντας να ακούσει τη φωνή της λογικής. Το μυαλό της δεν λειτουργούσε».

Η Suminaite καταδικάστηκε σε 24 μήνες κοινωνικής εργασίας, ενώ η κατηγορία της δολοφονίας μπήκε στο αρχείο…

Πηγή: fanpage.gr