Δώρισαν τα λεφτά για την εκδρομή τους στα παιδιά που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών « Legemou

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Δώρισαν τα λεφτά για την εκδρομή τους στα παιδιά που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών

Κατηγορία Επικαιρότητα στις   Φεβρουαρίου 13, 2017  | 

Μία σπουδαία ενέργεια έκαναν τα παιδιά της Γ΄τάξης του Γενικού Λυκείου Ιαλυσού, τα οποία παρέδωσαν χθες στο Σύλλογο «ΡΟΔΑΥΓΗ» τα χρήματα με τα οποία θα πήγαιναν εκδρομή ως τελειόφοιτοι!

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Μιχάλης Ησαΐας, ο ταμίας Λευτέρης Καραβόλιας και η Άννα – Μαρία Κεκελιάδη μέλος του διοικητικού συμβουλίου των παιδιών, συνοδευόμενα από την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ευδοκία Αποστολίδη- Πάττα καθώς και το μέλος κ. Σπυριδούλα Μαλαματή, μετέβησαν χθες το πρωί στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου συναντήθηκαν με την ταμία του Συλλόγου «ΡΟΔΑΥΓΗ» κ. Χρύσα Καραγιάννη και το μέλος Φιλήμωνα Νικολάου, στους οποίους και παρέδωσαν την επιταγή με τα χρήματα.

Τα παιδιά παράλληλα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο της «Ροδαυγής» αλλά και τη διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών. Όπως τόνισαν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Χρύσα Καραγιάννη και Φιλήμωνας Νικολάου, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σπουδαίο έργο σε ότι αφορά τον αριθμό δοτών μυελού των οστών, γεγονός που αυξάνει και τα ποσοστά για τα παιδιά που χρήζουν μεταμόσχευσης, να βρουν ευκολότερα συμβατό δότη.

Έγινε επίσης γνωστό, ότι ήδη έξι περιστατικά έχουν αποκατασταθεί χάρη σε δότες που βρέθηκαν συμβατοί και δέχτηκαν να κάνουν τη δωρεά, η οποία πλέον γίνεται δίνοντας μία φιάλη αίμα.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν και για την ψυχολογική αλλά και οικονομική στήριξη που δίδεται από το σύλλογο «Ροδαυγή» στις οικογένειες που κάποιο παιδί έχει νοσήσει, και κυρίως για τη βοήθεια που παρέχεται με συμβουλές για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την καλύτερη αντιμετώπιση του κάθε περιστατικού.

«Είναι πάρα πολύ συγκινητικό να βλέπει κάποιος παιδιά να μπορούν να αντιληφθούν στο πίσω μέρος του μυαλού τους το πόσο απαραίτητη είναι η προσφορά αυτή, το πόσο πολύ βοηθάει» είπε χαρακτηριστικά η κα. Καραγιάννη.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα χρήματα αυτά τα παιδιά τα είχαν συγκεντρώσει προκειμένου να πραγματοποιήσουν την πενταήμερη εκδρομή τους ως τελειόφοιτοι και τελικά αποφάσισαν να τα δώσουν «για ένα καλό σκοπό» όπως είπαν, στη «ΡΟΔΑΥΓΗ».

diaforetiko.gr