Το νέο iPhone θα κοστίζει πάνω από €1000 και αυτός είναι ο λόγος! « Legemou

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Το νέο iPhone θα κοστίζει πάνω από €1000 και αυτός είναι ο λόγος!

Κατηγορία Τεχνολογία-Games στις   Φεβρουαρίου 14, 2017  | 

Πολυάριθμοι μοιάζουν είναι οι λόγοι που το νέο πολυαναμενόμενο έξυπνο κινητό της Apple θα αφήσει άφωνο το κοινό του. Αν οι φήμες επιβεβαιωθούν, εκτός από το ριζοσπαστικό σχεδιασμό και τα πρωτότυπα χαρακτηριστικά του το νέο iPhone θα εκπλήξει το κοινό του και με το κόστος του, το οποίο θα φτάνει ή και θα ξεπερνά τα 1.000 δολάρια (940 περίπου ευρώ), όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του insider.gr.

Σύμφωνα με μια αναφορά της Fast Company, η οποία επικαλείται πηγές προσκείμενες στην εταιρεία, το νέο έξυπνο κινητό, το οποίο μπορεί να φέρει το όνομα iPhone 8 θα περιλαμβάνει οθόνη OLED , η οποία είναι πολύ ακριβότερη από την μέχρι τώρα Led που χρησιμοποιούσε η εταιρεία. Την ίδια στιγμή κι οι άλλες βελτιώσεις του κινητού, όπως η μεγαλύτερη μνήμη και η ασύρματη φόρτιση του, θα αυξήσουν περαιτέρω το κόστος της συσκευής.

Οι εκτιμήσεις δεν ακούγονται και τόσο παράλογες αν σκεφτεί κανείς πως το αμέσως προηγούμενο μοντέλο, iPhone 7 των 256 GB έφτανε τα 969 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εκτός από το κόστος βέβαια η αναφορά επιβεβαιώνει κι άλλες εικασίες που κατά διαστήματα έχουν έρθει στο φως και αφορούν στο σχεδιασμό του νέου κινητού. Επισημαίνοντας την έμφαση στην κομψότητα η Fast προσθέτει πως ο επικεφαλής σχεδιασμού της Apple, Jony Ive, θέλει να κατασκευάσει ένα iPhone που να μοιάζει με ένα λεπτό φύλλο γυαλιού γι αυτό και το home button καθώς και ο αισθητήρας δακτυλικού  αποτυπώματος Touch ID θα βρίσκονται κάτω από την οθόνη.

Κατά την Fast Company, η τεχνολογία του home button βρίσκεται υπό ανάπτυξη και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Στόχος βέβαια της εταιρείας παραμένει η έγκαιρη ολοκλήρωσή της ώστε να ενσωματωθεί στο νέο κινητό. Τα υπόλοιπα κουμπιά της συσκευής, όπως το κουμπί για τον ήχο,  το κουμπί που βάζει τη συσκευή στο αθόρυβο αλλά και το κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης θα μπορούσαν να παραλειφθούν.  Ταυτόχρονα το κινητό θα διαθέτει μια πολύ καλύτερη, σε διάρκεια ζωής, μπαταρία.

Η Apple σύμφωνα με την Fast συνεργάζεται με την Lumentum για να αναπτύξει την 3D τεχνολογία αφής που θα διαθέτει η συσκευή, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά της.

Ανάμεσα στις πολλές εικασίες για τα χαρακτηριστικά του νέου κινητού ήρθε μάλιστα να προστεθεί και μια ακόμα την Πέμπτη, η οποία θέλει και τα τρία νέα μοντέλα που αναμένεται να κυκλοφορήσει η εταιρεία τον Σεπτέμβριο να περιλαμβάνουν το «περίφημο» σύστημα απομακρυσμένης φόρτισης. 

Σύμφωνα με τον Ming-Chi Kuo αναλυτή της KGI Securities Αnalyst το νέο σύστημα φόρτισης θα υπάρχει και στα τρία νέα μοντέλα της εταιρείας. Επειδή μάλιστα η ασύρματη φόρτιση αυξάνει αισθητά την θερμοκρασία του κινητού, το νέο iPhone 8 το οποίο λέγεται ότι θα έχει OLED οθόνη και γυάλινο περίβλημα θα περιλαμβάνει στο 3D touch του μια πρόσθετη επίστρωση γραφίτη ικανή να προστατεύει την συσκευή από δυσλειτουργίες που οφείλονται στην υπερθέρμανση.

«Ενώ δεν περιμένουμε γενικά οι χρήστες να παρατηρήσουν την διαφορά η πλαστικοποίηση με ένα πρόσθετο φύλλο γραφίτη είναι απαραίτητη για τον καλύτερο θερμικό έλεγχο του τηλεφώνου και κατά συνέπεια για την σταθερή του λειτουργία. Αυτό συμβαίνει επειδή τα FPCB αντικαθίστανται με μεμβράνη, η οποία είναι πιο ευαίσθητη στην αλλαγή θερμοκρασίας στα OLED iPhone» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Χάρη στην νέα προσθήκη μάλιστα το κόστος κατασκευής του 3D touch module αναμένεται να αυξηθεί τουλάχιστον 5 δολάρια. Παρότι η αύξηση είναι μικρή, η αναφορά σε ακόμα μεγαλύτερο κόστος κατασκευής ερμηνεύεται από πολλούς ως επιβεβαίωση των πληροφοριών που θέλουν το κόστος του high-end iPhone 8 να ξεπερνά τα 1.000 δολάρια στις ΗΠΑ.

athensmagazine.gr