Αυτές είναι οι νέες ταυτότητες: Πόσο θα μας κοστίσουν και πότε αντικαθιστούν τις παλιές; (photos) « Legemou

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Αυτές είναι οι νέες ταυτότητες: Πόσο θα μας κοστίσουν και πότε αντικαθιστούν τις παλιές; (photos)

Κατηγορία Επικαιρότητα στις   Φεβρουαρίου 13, 2017  | 

Πολύ μελάνι έχει χυθεί τα τελευταία δύο χρόνια για τις νέες ταυτότητες που θα μπουν στην καθημερινότητά μας χωρίς όμως να ακούμε κάτι… συγκεκριμένο για την αντικατάσταση των παλιών. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν.

Πόσο θα κοστίσουν

Ένα από τα προβλήματα που πήγε πίσω το σχέδιο της έκδοσης είναι το κόστος το οποίο ανέρχεται στα 80.000 εκατομμύρια ευρώ. Με το δύσκολο θέμα των νέων ταυτοτήτων καταπιάστηκαν δύο ομάδες ειδικών, η μια επεξεργάστηκε τα τεχνικά χαρακτηριστικά και η δεύτερη το νέο νομοθετικό καθεστώς.

Οι άνθρωποι των δύο επιτροπών τελείωσαν τις εργασίες τους το καλοκαίρι που μας πέρασε, αλλά το κόστος εμπόδιζε την έναρξη της διαδικασίας. Και αυτό γιατί, το σχέδιο προβλέπει ότι το κράτος θα αναλάβει μεγάλο μέρος του κόστους κατασκευής με σκοπό, τουλάχιστον σε επίπεδο παραβόλων αυτό να μην ξεπερνάει τα 10 ευρώ κατ’ άτομο.



Πότε θα είναι έτοιμες οι νέες ταυτότητες

Στις νέες ταυτότητες θα υπάρχουν στοιχεία ανάλογα με εκείνα του διαβατηρίου ενώ έχουν πάρει και την… έγκριση των Αμερικανών. Συγκεκριμένα, ειδικό κλιμάκιο της αρμόδιας υπηρεσίας των ΗΠΑ ήρθε στην Ελλάδα στο πλαίσιο των ελέγχων της παράνομης μετανάστευσης και όλα δείχνουν ότι τα στελέχη του έμειναν ικανοποιημένα από τις δικλείδες ασφαλείας των νέων ταυτοτήτων, έτσι δεν θα υπάρξει και πρόβλημα με τη visa.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα απαιτούνται 15 μήνες μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Αυτός προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017 ενώ έως το 2019 θα έχει τελειώσει όλη η απαιτούμενη διαδικασία ώστε μέσα στο έτος να κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες.

Πηγή: Alphafreepress.gr