«Πάρτι» ρουσφετιού στο Ντυνάν « Legemou

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


«Πάρτι» ρουσφετιού στο Ντυνάν

Κατηγορία Ελλάδα στις   Ιουνίου 22, 2017  | 

Μια λίστα του νοσοκομείου  Ερρίκος Ντυνάν, που περιλαμβάνει παρασκηνιακά αιτήματα πολιτικών για εκατοντάδες διορισμούς «ημετέρων» στο νοσοκομείο, πυροδοτεί ένα νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να περνά στην αντεπίθεση υποστηρίζοντας ότι «αποκαλύπτεται το πελατειακό σύστημα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η διαβίβαση λίστας που φέρεται να υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του νοσοκομείου, Χρήστος Φαραντάτος και έφτασε στην επιτροπή ύστερα από  τις καταγγελίες του πρώην προέδρου Ανδρέα Μαρτίνη για «ρουσφέτια»  κατ’ εντολή πολιτικών.

Η συγκεκριμένη λίστα που περιλαμβάνει εκατοντάδες ονόματα προτεινόμενων να προσληφθούν στο Ερρίκος Ντυνάν και αφορά την περίοδο 1999-2000, υπήρχε μέχρι σήμερα στα αρχεία του νοσοκομείου σε λίστες όπου εκτός από την ειδικότητα των ενδιαφερομένων υπάρχουν και τα ονόματα των πολιτικών που είχαν εισηγηθεί το κάθε ρουσφέτι ξεχωριστά.

Η διαρροή της συγκεκριμένης λίστας ξεκίνησε χθες το απόγευμα, όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ανέβασε στο twitter δύο ενδεικτικές σελίδες, όπου σε μία στήλη υπάρχει το όνομα του φερόμενου ως προσλαμβανόμενου, δίπλα την ιδιότητά του στη συνέχεια στοιχεία επικοινωνίας και τέλος ένα όνομα: στη μία λίστα γράφει «Κυπραίου» και στην άλλη «Βερελής Χρήστος».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Κυπραίου ήταν επί δεκαετίες γραμματέας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και πολλά χρόνια διοριζόταν στο ΔΣ του Ντυνάν, ενώ ο Χρήστος Βερελής ήταν υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Η κίνηση του Νίκου Νικολόποιυλου προκάλεσε τη διαμαρτυρία βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι αφενός πλήττεται το κύρος της επιτροπής και αφετέρου ότι δεν υπάρχει από όλα τα μέλη σεβασμός στην απόφαση του κ. Μπαλωμενάκη να μην χρησιμοποιηθεί αυτή η λίστα, καθώς περιέχει προσωπικά δεδομένα. Δεν έλειψαν μάλιστα και οι περιπτώσεις βουλευτών που αμφισβήτησαν την γνησιότητας της λίστας με τα ρουσφέτια, κάτι που δεν ισχύει καθώς τα έγγραφα προσκομίσθηκαν στην Εξεταστική της Βουλής από την διοίκηση του νοσοκομείου.

Πηγή: reader.gr