Υπόθεση Μαρίας Ιατρού: «Δεν είναι τροχαίο, είναι έγκλημα» « Legemou

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Υπόθεση Μαρίας Ιατρού: «Δεν είναι τροχαίο, είναι έγκλημα»

Κατηγορία Ελλάδα στις   Ιουνίου 21, 2017  | 

Νέα τροπή φαίνεται ότι παίρνει η υπόθεση του θανάτου της 36χρονης μητέρας τεσσάρων παιδιών, από το Λουτράκι, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της, στο βυθό του Αμβρακικού, στις 29 Απριλίου.

Για εγκληματική ενέργεια κάνει πλέον λόγο η οικογένεια της άτυχης 36χρονης Μαρίας Ιατρού, που από την πρώτη στιγμή είχε αμφισβητήσει την εκδοχή του δυστυχήματος.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Θανάσης Γκίκας, αποκαλύπτει ότι «οι Αρχές εξετάζουν πρόσωπα που πιθανώς εμπλέκονται στον θάνατο της Μαρίας. Πρόκειται για ανθρώπους που μπορεί να γνωρίζουν τι συνέβη εκείνο το μοιραίο βράδυ». Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ειδήσεις», ο κ. Γκίκας τονίζει ότι οι έρευνες, περίπου δύο μήνες μετά την εξαφάνιση της άτυχης γυναίκας, βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο. «Είναι έγκλημα, δεν είναι τροχαίο», προσθέτει.

Όπως αναφέρει ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας της Μαρίας Ιατρού, ένα ακόμα στοιχείο που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν επρόκειτο για τροχαίο δυστύχημα είναι το γεγονός ότι «πραγματογνώμονες που θα οριστούν ως τεχνικοί σύμβουλοι, εντοπίζουν στο αυτοκίνητο σημάδια που δείχνουν ότι αυτό ωθήθηκε στη θάλασσα και δεν εξετράπη της πορείας του», σημειώνει ο κ. Γκίκας, ο οποίος αναμένει το πόρισμα των πραγματογνωμόνων μέσα στην εβδομάδα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η άτυχη μητέρα είχε εξαφανιστεί τη Δευτέρα του Πάσχα από το Λουτράκι. Δώδεκα ημέρες μετά, ένας ηλεκτρολόγος από την Αμφιλοχία εντόπισε μια πινακίδα αυτοκινήτου στη θάλασσα, τρία χιλιόμετρα από την Αμφιλοχία, προς Λευκάδα.

Από αυτό το σημείο ξεκίνησε η επιχείρηση ανάσυρσης του αυτοκινήτου, μέσα στο οποίο είχε βρει τραγικό θάνατο η Μαίρη Ιατρού. Κι αν το μυστήριο για το «πού» βρισκόταν η 36χρονη λύθηκε, δεν υπάρχουν προς το παρόν απαντήσεις στο «γιατί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το βράδυ του Πάσχα, η Μαίρη εκμυστηρεύτηκε στο σύζυγο και τα παιδιά της ότι αισθανόταν πολύ πιεσμένη ψυχολογικά και πως είχε ανάγκη να πάει ένα μικρό ταξίδι για να ηρεμήσει και να σκεφτεί. Δεν είπε που και όταν μπήκε στο αυτοκίνητο τηλεφώνησε σε μια φίλη της στην Αθήνα. Εκείνη δεν απάντησε γιατί προφανώς κοιμόταν, κι έτσι επικοινώνησε μέσω facebook με έναν ξάδελφό της που διαμένει στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, ζητώντας του να την φιλοξενήσει. Γύρω στη μια τα ξημερώματα της Δευτέρας, του έστειλε μήνυμα ότι ήταν στο δρόμο και στις 02:15 του ξαναέγραψε «είμαι Άρτα με σταμάτησαν σε μπλόκο» κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε από την Τροχαία.

Στις 04:17 έστειλε το τελευταίο μήνυμα στον ξάδερφό της, στο οποίο του έγραφε ότι βρισκόταν έξω από την Πρέβεζα και θα καθυστερούσε. Από εκείνη τη στιγμή, το κινητό της σταμάτησε να λειτουργεί. Όμως από τις κάμερες των διοδίων προέκυψε ότι στις 03:35 είχε περάσει από τη γέφυρα του Ρίου.

Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή
Τα ευρήματα του ιατροδικαστή, Ανδρέα Γκότση μετά την εξέταση της σορού της 36χρονης Μαρίας Ιατρού, ήταν σοκαριστικά.

Έκανε λόγο για τόσο κακή κατάσταση των πνευμόνων που δεν μπορούν να βοηθήσουν στο πόρισμα, αλλά και για προχωρημένη σήψη στη σορό και αλλοίωση των οργάνων.

Αναλυτικότερα, ο κ. Γκότσης ανέφερε ότι, «θα μπορούσαμε για την ώρα να πιθανολογήσουμε ως αιτία θανάτου τον πνιγμό, αλλά δυστυχώς στην κατάσταση που είναι οι πνεύμονες, δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω».

Ελπίζω, συνέχισε ότι «θα μας δώσει απαντήσεις η ιστολογική εξέταση», ενώ όπως προσέθεσε, «θα γίνουν και τοξικολογικές εξετάσεις, που άλλωστε πάντα κάνουμε».
Επίσης, ο Ανδρέας Γκότσης ανέφερε ότι «η σορός της 36χρονης ήταν σε προχωρημένη σήψη και όλα τα όργανα έχουν σχεδόν αλλοιωθεί».

Όσον αφορά τον χρόνο θανάτου, τον προσδιορίζει «πριν από περίπου 10 με 15 ημέρες, δηλαδή συμβατό με το διάστημα που εξαφανίστηκε».

Ακόμη, ανέφερε ότι «δεν διαπίστωσα εμφανείς κακώσεις, ούτε κάποιο κάταγμα που να μπορεί να φανεί τόσες ημέρες μετά». Το μόνο που φέρει, συμπλήρωσε, «είναι ένα θλαστικό τραύμα στην μετωπιαία χώρα, που δεν λέει κάτι».