Εστιατόριο προσφέρει εκπτώσεις ανάλογα με το… μέγεθος του σουτιέν « Legemou

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Εστιατόριο προσφέρει εκπτώσεις ανάλογα με το… μέγεθος του σουτιέν

Κατηγορία IFTTT στις   Αυγούστου 08, 2017  | 

Σάλο έχει προκαλέσει στην Κίνα η απόφαση ενός εστιατορίου να προσφέρει εκπτώσεις στο φαγητό σε γυναίκες ανάλογα με το… μέγεθος του σουτιέν τους 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Qianjiang Evening Post, πολίτες έκαναν παράπονα στις τοπικές αρχές, μετά την ανάρτηση αφισών που διαφημίζουν τις εκπτώσεις στο εστιατόριο Trendy Shrimp («Μοδάτη – τρέντι» Γαρίδα) που λειτουργεί σε ένα εμπορικό κέντρο στην πόλη Χανγκζού, πρωτεύουσα της επαρχίας Ζετζιάνγκ. 

Στην επίμαχη διαφήμιση της εταιρείας διακρίνονται γυναίκες να έχουν παραταχθεί με τα εσώρουχά τους ανάλογα με το… νούμερο του σουτιέν, και με σλόγκαν «Όλη η πόλη ψάχνει για ΣΤΗΘΗ». Στηνα αμφίβολης αισθητικής διαφήμιση περιγράφονται παραστατικά οι εκπτώσεις που κερδίζουν οι γυναίκες ανάλογα με το μέγεθος του σουτιέν τους, με τις μεγαλύτερες προσφορές να είναι διαθέσιμες σε γυναίκες που έχουν πιο ανεπτυγμένο στήθος. 

Μια -αντιπροσωπευτική των αντιδράσεων- καταγγελία που έγινε στις αρχές ανέφερε ότι «πρόκειται για χυδαία διαφήμιση» και για «διακρίσεις εις βάρος των γυναικών». 

Οι αφίσες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά την 1η Αυγούστου, και από τότε έχουν αφαιρεθεί, αλλά ο διευθυντής του εστιατορίου Trendy Shrimp Λαν Σενγκάγνκ υπερασπίστηκε την… ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη στρατηγική πωλήσεων που ακολουθεί η επιχείρησή του. «Μόλις ξεκίνησε η διαφημιστική προώθηση, οι πελάτες αυξήθηκαν κατά περίπου 20%» υποστήριξε, προσθέτοντας δε ότι «μερικά από τα κορίτσια που συναντήσαμε ήταν πολύ περήφανα - δεν είχαν τίποτα να κρύψουν». 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα εστιατόριο στην Κίνα προσφέρει εκπτώσεις με βάση την εμφάνιση. Τον Ιανουάριο του 2015, ένα εστιατόριο στη Χενάν αντάμειβε πελάτες που θεωρούσε «εμφανίσιμους», ενώ ένα άλλο εστιατόριο στο Τσονγκκίνγκ έκανε εκπτώσεις στο φαγητό στους υπέρβαρους άνδρες και τις λεπτές γυναίκες… 

Πηγή: Skai.gr