Ανθρώπινες κενώσεις γίνονται κάρβουνα για ψήσιμο φαγητού! « Legemou

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ανθρώπινες κενώσεις γίνονται κάρβουνα για ψήσιμο φαγητού!

Κατηγορία IFTTT στις   Αυγούστου 11, 2017  | 

Το ακούσαμε και αυτό! Εταιρεία της Κένυας μετατρέπει κενώσεις σε κάρβουνα ψησίματος. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε γιατί...

Εταιρεία της Κένυας μετατρέπει ανθρώπινες κενώσεις σε κάρβουνα για ψήσιμο φαγητού. Και για να σας λύσουμε την απορία, όχι δεν μυρίζουν. Ο λόγος όμως που το κάνουν αυτό είναι πολύ σημαντικός.

Μια εταιρεία κατασκευάζει ξυλάνθρακα από ανθρώπινες κενώσεις και απόβλητα, που συλλέγονται γύρω από την περιοχή Nakuru της Κένυας. Συγκεκριμένα, κενώσεις και πριονίδια, καίγονται σε υψηλές θερμοκρασίες μέχρι να γίνουν μικρές στρογγυλές μπάλες.

Η διαδικασία που χρησιμοποιούν ονομάζεται εξανθράκωση (η μετατροπή του ξύλου σε άνθρακα). Πρώτον, τα απόβλητα συλλέγονται και αφήνονται να στεγνώσουν σε θερμοκήπιο για δύο εβδομάδες. Στη συνέχεια, αναμειγνύονται με πριονίδια πριν τοποθετηθούν σε κλίβανο. Η διεργασία εξανθράκωσης διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει μυρωδιά από τα ανθρώπινα απόβλητα.

Οι ντόπιοι έχουν αγκαλιάσει τη χρήση του και χρησιμοποιούν τα κάρβουνα για το μαγείρεμα και για άλλους σκοπούς. Το έργο αυτό όσο περίεργο και να ακούγεται, είναι πολύ σημαντικό, καθώς στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της υγιεινής, ιδιαίτερα σε φτωχά μέρη της πόλης.

Η εταιρεία θέλει να επεκτείνει την επιχείρησή της σε άλλες πόλεις της Κένυας που έχουν κακές συνθήκες υγιεινής.

Δείτε την διαδικασία στο βίντεο:


newsit.gr