Μωρό κύκλωπας γεννήθηκε στην Αίγυπτο – Σοκαριστική φωτογραφία! « Legemou

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Μωρό κύκλωπας γεννήθηκε στην Αίγυπτο – Σοκαριστική φωτογραφία!

Κατηγορία IFTTT στις   Αυγούστου 11, 2017  | 

Το γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες η σοκαριστική φωτογραφία ενός μωρού…που γεννήθηκε στην Αίγυπτο.

Το αγοράκι γεννήθηκε με ένα μόνο μάτι στο μέτωπό του και δεν αναμένεται να επιβιώσει για περισσότερο από μερικές ημέρες.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι η ανωμαλία οφείλεται πιθανότατα στην έκθεση του μωρού σε ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η κυκλωπία (μονοφθαλμία), μία από τις σπανιότερες συγγενείς ανωμαλίες, πήρε το όνομά της από τους μονόφθαλμούς γίγαντες της ελληνικής μυθολογίας. Τα περισσότερα μωρά που γεννιούνται με ένα μάτι συνήθως πάσχουν και από άλλες δυσπλασίες, όπως καρδιακή παραμόρφωση, και συνήθως πεθαίνουν λίγο μετά τη γέννησή τους.

Η απουσία δεύτερου οφθαλμού αλλά και μύτης, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, είναι αποτέλεσμα της ατελούς ανάπτυξης της οφθαλμικής κοιλότητας κατά την εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα slaati.com, το μωρό γεννήθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην πόλη El Senbellawein. Ο Δρ Ahmed Badruddin, ο οποίος έχει αναλάβει την επίβλεψη του μωρού εντός του νοσοκομείου, δήλωσε ότι το μωρό εμφάνιζε και άλλες δυσπλασίες και αναμένεται να ζήσει μόλις μερικές ημέρες.

Η μονοφθαλμία μπορεί να εμφανιστεί έως και 4 φορές ανά 1.000 συλλήψεις, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις η εγκυμοσύνη δεν ολοκληρώνεται φυσιολογικά.


nataleme.gr