Πασίγνωστη τενίστρια ντοπαρίστηκε με... ζυμαρικά! « Legemou

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Πασίγνωστη τενίστρια ντοπαρίστηκε με... ζυμαρικά!

Κατηγορία IFTTT στις   Αυγούστου 08, 2017  | 

Η Σάρα Εράνι «κατηγόρησε» τη... μαμά της για το γεγονός ότι βρέθηκε θετική σε χρήση απαγορευμένης ουσίας!

Η ITF επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της Corriere Della Sera, αφού η παγκόσμια ομοσπονδία ανακοίνωσε επίσημα ότι στο αίμα της Ιταλίδας ανιχνεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου η ουσία λετροζόλη, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Η 30χρονη τενίστρια, όμως, τη γλίτωσε μόνο με δίμηνο αποκλεισμό (με ισχύ από τις 3 Αυγούστου), χάρη στην... απίθανη δικαιολογία της στο δικαστήριο.

Η πλευρά της φιναλίστ του Roland Garros 2012 ισχυρίστηκε ότι το χάπι έριξε κατά λάθος σε... τορτελίνι η μητέρα της αθλήτριας, η οποία παλεύει με τον καρκίνο από το 2005.

Η Φούλβια Εράνι υποστήριξε ότι είχε τα χάπια (Femara) στην κουζίνα για να τα βλέπει και να μην ξεχνάει να τα παίρνει. Την ώρα που μαγείρευε, λοιπόν, για την κόρη της συνέβη το ατύχημα! 

Και κάπως έτσι, η πρώην Νο.5 τενίστρια στον κόσμο θα λείψει από το tour μόνο για δύο μήνες...

Από την Εράνι, πάντως, θα αφαιρεθούν οι βαθμοί και το prize money που κερδήθηκαν από τις 16 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Ιουνίου, όταν υποβλήθηκε στον επόμενο έλεγχο ο οποίος ήταν αρνητικός.

Η Ιταλίδα φρόντισε να δώσει περισσότερες εξηγήσεις με προσωπική της ανακοίνωση:

«Γεια σε όλους, μετά από έλεγχο ούρων που έγινε στις 16 Φεβρουαρίου, βρέθηκα θετική στη LETROZOLE, μια ουσία που είναι απαγορευμένη από το αντι-ντόπινγκ πρόγραμμα της WADA. Ποτέ δεν πήρα, σε όλη την καριέρα μου, καμιά απαγορευμένη ουσία. Από την πρώτη μέρα που έγινα επαγγελματίας, πάντα ακολουθούσα πιστά το πρόγραμμα της WADA. Ποτέ δε ζήτησα φαρμακευτική εξαίρεση για να χρησιμοποιήσω απαγορευμένη ουσία, ούτε όταν πραγματικά τη χρειαζόμουν επειδή ήμουν άρρωστη. Ωστόσο, η ουσία αυτή βρίσκεται μέσα στο Femara, ένα φάρμακο που χρησιμοποιεί η μητέρα μου καθημερινά από το 2012, για θεραπευτικούς λόγους, εξαιτίας επέμβασης που είχε για καρκίνο του μαστού. Έκτοτε, το φάρμακο υπάρχει στο σπίτι όπου ζω αυτή τη στιγμή.

Αυτή η φαρμακευτική ουσία είναι πολύ επικίνδυνη, αν χρησιμοποιηθεί από μια γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της και δεν έχει εμμηνόπαυση. Έχει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα (αυξημένο ρίσκο για ατροφικά οστά, καρκίνο στη μήτρα, οστεοπόρωση, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιαγγειακές παθήσεις) και προκαλεί κατά κάποιο τρόπο χημική εμμηνόπαυση. Την ίδια στιγμή, κανείς δεν έχει παρατηρήσει ποτέ πλεονεκτήματα σε επιδόσεις αθλητριών από τη χρήση της ουσίας.

Με την οικογένειά μου προσπαθήσαμε να καταλάβουμε πως έγινε αυτό , επειδή είμαι 100% σίγουρη πως δεν πήρα κάποιο χάπι κατά λάθος. Η μόνη λογική εξήγηση, είναι να έφαγα κατά λάθος ένα φαγητό που είχε μέσα την ουσία στο σπίτι. Η εξήγηση αυτή υποστηρίζεται και από το δείγμα που έδωσα από τα μαλλιά μου, κάνοντας εθελοντικό έλεγχο. Πειράματα έχουν δείξει, πως αν πάρεις έστω και ένα χάπι Femara, θα παραχθεί αρκετή ποιότητα της ουσίας letrozole, για να ανιχνευτεί και στις τρίχες του ανθρώπου που έκανε τη χρήση. Στις τρίχες μου όμως δεν βρέθηκε κανένα ίχνος της ουσίας. Αυτό αποδεικνύει πως η χρήση που έγινε, ήταν λιγότερη από ένα χάπι, οπότε μπορεί να είναι από τροφή που εισήλθε ακούσια στο στομάχι μου. Τα αποτελέσματα αυτών των πειραμάτων, δεν είναι ακόμα αρκετά ισχυρά για να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικό στοιχείο της υπεράσπισής μου.

Εξήγησα όλες τις λεπτομέρειες στο ανεξάρτητο δικαστήριο που ανέλαβε την υπόθεση και συμφώνησαν στο ότι: 
α) ο λόγος του αποτυχημένου ελέγχου οφείλεται σε κάποια τροφή, 
β) δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για το ότι παραβίασα με πρόθεση τους κανονισμούς αντι-ντόπινγκ, 
γ) δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για το ότι το letrozole, βοηθάει στην επίδοση μιας γυναίκας αθλήτριας του τένις.

Παρ' όλα αυτά, το ανεξάρτητο δικαστήριο με τιμώρησε με δυο μήνες αποκλεισμού, που θα ολοκληρωθούν στις 2 Οκτωβρίου, 2017, ενώ θα χάσω όλους τους βαθμούς και τα χρήματα που κέρδισα από τις 16 Φεβρουαρίου έως τις 7 Ιουνίου του 2017.

Νιώθω μεγάλη απογοήτευση, αλλά το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να περιμένω μέχρι να τελειώσει αυτή η περίοδος. Είμαι απογοητευμένη και την ίδια ώρα τα έχω καλά με τη συνείδησή μου και γνωρίζω πως δεν έκανα κάτι κακό. Ούτε έχω κάνει κάποια παρανομία κατά του προγράμματος αντι-ντόπινγκ».

sdna.gr