Ένα πράγμα που έχεις στη ντουλάπα μειώνει τον χρόνο που καθαρίζεις το σπίτι σου, στο μισό « Legemou

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ένα πράγμα που έχεις στη ντουλάπα μειώνει τον χρόνο που καθαρίζεις το σπίτι σου, στο μισό

Κατηγορία IFTTT στις   Σεπτεμβρίου 24, 2017  | 

Τι κι αν το ντουλάπι του μπάνιου σας είναι γεμάτο από διαφορετικά προϊόντα καθαρισμού...
που έχουν σκοπό να διευκολύνουν τη «γενική» που κάνετε μια φορά την εβδομάδα;

Υπάρχει ένα item, από τα πιο αγαπημένα ίσως αξεσουάρ των γυναικών, που μπορεί να κάνει τις επιφάνειες του σπιτιού να λάμψουν ξανά σαν καινούριες και αυτό δεν είναι άλλο από το καλσόν.

Χοντρό ή λεπτό και σε διαφορετικές υφές και αποχρώσεις, το καλσόν που έχει καταστραφεί από μια απρόσεκτη κίνησή σας, δεν μπαίνει στον κάδο απορριμάτων, αντιθέτως γίνεται ο σύμμαχός σας στην καθαριότητα και μάλιστα υπόσχεται να μειώσει το χρόνο που ξοδεύετε για αυτή τη διαδικασία στο μισό.

Η γκουρού Σάνον Λας από την Αυστραλία μιλώντας στο περιοδικό New Idea μοιράστηκε μερικά από τα πολύτιμα tips της, τα οποία προτείνουμε να εφαρμόσετε.

Καθαρίστε το πάτωμα στο μπάνιο

Σύμφωνα με την Λας, θα πρέπει αρχικά να ψεκάσετε τις επιφάνειες με σόδα και έπειτα με λευκό ξύδι. Ενώ αφρίζουν τα προϊόντα αυτά, καθαρίστε την επιφάνεια με μια μαλακή σκούπα καλυμμένη με ένα καλσόν.

Καθαρίστε το σαλόνι

Καταπολεμήστε την επίμονη και ενοχλητική σκόνη από τα έπιπλα φορώντας στα χέρια σας ένα καλσόν το οποίο προηγουμένως θα έχετε κόψει στη μέση. Το νάιλον έχει την ιδιότητα να τραβάει την σκόνη. Εναλλακτικά αν έχετε περισσότερα από ένα κατεστραμμένα καλσόν, μπορείτε να τα βάλετε το ένα μέσα στο άλλο, να δημιουργήσετε δηλαδή ένα σφουγγάρι και να το χρησιμοποιήσετε αυτό σε όλες τις επιφάνειες των επίπλων σας. Αν ακόμη ψεκάσετε λίγη λεβάντα σε αυτό θα απομακρύνετε και τα μικροσκοπικά έντομα που κυκλοφορούν μέσα στο σπίτι.

Καθαρίστε τη βρύση κουζίνα

Η γκουρού αποκαλύπτει κι ένα μυστικό που θα φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην κουζίνα σας. Πιο συγκεκριμένα η Λας μοιράζεται τον τρόπο για να γυαλίσει και πάλι η βρύση σας. Προτείνει να βάλετε ένα κουταλάκι της σούπας έλαιο λεβάντας σε ένα λίτρο νερού (σε μπουκάλι με στόμιο που ψεκάζει) και αφού ψεκάσετε όλες τις επιφάνειες να τις στεγνώσετε σκουπίζοντας με ένα καλσόν.

Ακόμη, προτείνει αντί να χρησιμοποιήσετε για παράδειγμα μια οδοντόβουρτσα για να φτάσετε μέχρι τα πιο δύσκολα σημεία της βρύσης, να τυλίξετε γύρω από το σωλήνα ένα καλσόν και να τον καθαρίσετε κάνοντας μπρος -πίσω κίνηση, όπως ο λούστρος άλλοτε με τα παπούτσια των πελατών του.