Τα μυστικά για ένα φυσικό μακιγιάζ « Legemou

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Τα μυστικά για ένα φυσικό μακιγιάζ

Κατηγορία IFTTT στις   Οκτωβρίου 23, 2017  | 

Είναι γεγονός ότι η μόδα προτάσσει μακιγιάζ φυσικό. Οι καλύτεροι make up artists, συμβουλεύουν το καθημερινό μας μακιγιάζ να...
είναι όσο πιο λιτό γίνεται, αναδεικνύοντας τα φυσικά μας χαρακτηριστικά. Αρκετές φορές, από την ανάγκη μας να αισθανθούμε όμορφες, καταφεύγουμε σε υπερβολές που όχι μόνο δεν χρειάζονται, αλλά δίνουν και ένα αποτέλεσμα που μόνο όμορφο δεν είναι. Ας δούμε λοιπόν κάποιες συμβουλές για να είμαστε όμορφες και… φυσικές!

Καθαρισμός προσώπου και ενυδάτωση

Ο καθαρισμός είναι το Α και το Ω στην περιποίηση προσώπου. Σε αυτό το σημείο πρέπει να είμαστε αυστηρές με τον εαυτό μας και να μην το αμελούμε. Όπως για παράδειγμα πλένουμε καθημερινά τα δόντια μας πρωί και βράδυ, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και με την επιδερμίδα μας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την ημέρα μας χρησιμοποιώντας ένα τζελ καθαρισμού, ή οποιοδήποτε καθαριστικό προϊόν ταιριάζει στις ανάγκες του δέρματός μας, προκειμένου να απομακρύνουμε το σμείγμα και τους ρύπους. Στη συνέχεια, αφού σκουπίσουμε το πρόσωπο, εφαρμόζουμε την ενυδατική μας κρέμα. Η διαδικασία αυτή θα διευκολύνει την εφαρμογή οποιουδήποτε καλλυντικού στη συνέχεια, ενώ ταυτόχρονα θα σταθεροποιήσει το μακιγιάζ.

Extra tip: Καλό είναι να σκουπίζουμε το πρόσωπό μας με χαρτομάντηλα και όχι πετσέτα, προκειμένου να αποφύγουμε τις μολύνσεις.

Concealer

Αν προσέχεις την επιδερμίδα σου και χρησιμοποιείς ένα καλό concealer, είναι πολύ πιθανό να μη χρειαστείς καν make up στη συνέχεια. Το concealer είναι απαραίτητο, αφού καλύπτει μαύρους κύκλους και ατέλειες κάτω από τα μάτια, ενώ ταυτόχρονα δίνει φως στο βλέμμα. Μπορείς μάλιστα να το χρησιμοποιήσεις και ως highlighter στα σημεία του προσώπου που θες να τονίσεις και να φωτίσεις. Προσοχή όμως στην ποσότητα, αφού θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό.

ΒΒ Cream ή Μake up

Eφόσον θέλουμε φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς να επιβαρύνουμε ταυτόχρονα την επιδερμίδα μας, καλό είναι αντί για make up να χρησιμοποιήσουμε μια κρέμα με χρώμα (BB ή CC). Η κρέμα θα δώσει φως καλύπτοντας ταυτόχρονα κάποιες ατέλειες, χωρίς να δίνει βαρύ αποτέλεσμα. Αν πάλι το πρόσωπό μας έχει αρκετές ατέλειες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια ελαφριά στρώση make up, κατάλληλο για την επιδερμίδα μας.

Πούδρα

Η πούδρα είναι βασική, έτσι ώστε να στεθεροποιήσουμε την κρέμα ή το make up και να αποφύγουμε την λιπαρότητα. Για ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα , μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια διάφανη πούδρα, αντί για τη συνηθισμένη. Φυσικά και η πούδρα πρέπει να επιλέγεται με βάση τις ανάγκες του κάθε δέρματος

Ρουζ

Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε μια ζεστή απόχρωση ρουζ (ροδακινί, ρόζ) στα μήλα του προσώπου για να δώσουμε ζωντάνια. Προσοχή. Η ποσότητα του ρουζ πρέπει να είναι μικρή, ενώ θα πρέπει να απλώνεται καλά.

Φρύδια

Τα σωστά, ή λάθος σχηματισμένα φρύδια μπορούν να αλλάξουν όλο μας το πρόσωπο. Γι’αυτό καλό είναι λοιπόν να τα περιποιούμαστε με τα σωστά προϊόντα. Ας τονίσουμε λοιπόν τα φρύδια μας για πιο έντονο βλέμμα, είτε με ένα μολύβι είτε με μια μάσκαρα φρυδιών. Σε κάθε περίπτωση δεν θέλουμε να φαίνεται πως έχουμε ζωγραφισμένα φρύδια, γι’αυτό επιλέγουμε τη σωστή απόχρωση και εφαρμόζουμε σωστή ποσότητα, για ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Σκιά και μάσκαρα

Όπως είπαμε, στόχος μας είναι το φυσικό μακιγιάζ επομένως δεν θέλουμε ούτε παχιές γραμμές eyeliner, ούτε μολύβια. Ας εφαρμόσουμε λοιπόν μια απλή σκια σε γήινους τόνους και ύστερα αρκετή μάσκαρα στο κινητό βλέφαρο. Το βλέμμα μας θα είναι εντυπωσιακό, αλλά και φυσικό ταυτόχρονα.

Lip Balm

Ολοκληρώνουμε το μακιγιάζ με ένα lip balm. Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω. Τα χείλη μας θα είνι ενυδατωμένα, ζουμερά και λαμπερά, ακόμη και χωρίς κραγιόν. Το φυσικό μας look είναι λοιπόν έτοιμο.
Πηγή