ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!! Ποια εξέταση αμελείς να κάνεις ενώ δεν πρέπει… « Legemou

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!! Ποια εξέταση αμελείς να κάνεις ενώ δεν πρέπει…

Κατηγορία IFTTT στις   Ιουνίου 13, 2018  | 

Η τεστοστερόνη είναι μια ορμόνη που παράγει το ανθρώπινο σώμα. Παράγεται κυρίως στους άντρες από τους όρχεις ωστόσο και οι γυναίκες έχουν τεστοστερόνη, σε μικρότερη όμως ποσότητα, τουλάχιστον μέχρι την εμμηνόπαυση καθώς αργότερα η ορμόνη αυτή αυξάνεται και στις γυναίκες. 

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ορμόνη που τα χαμηλά της επίπεδα επηρεάζουν με πολλούς τρόπους τον οργανισμό και τη διάθεση.

Με την ηλικία, μειώνεται η τεστοστερόνη
Στους άντρες, η παραγωγή τεστοστερόνης τυπικά μειώνεται με την ηλικία. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση ουρολογίας (American Urological Association), περίπου οι 2 από τους 10 άντρες άνω των 60 ετών έχουν χαμηλή τεστοστερόνη. Στις επόμενες δεκαετίες, το ποσοστό αυτό αυξάνεται στους 3 στους 10 άντρες.

Τι προκαλεί η έλλειψη τεστοστερόνης
Εάν η τεστοστερόνη μειωθεί περισσότερο απ’ όσο πρέπει, οι άντρες μπορεί να παρουσιάσουν πολλά και διάφορα συμπτώματα. Μιλάμε για χαμηλή τεστοστερόνη όταν η μέτρηση πέσει κάτω από τα 300 ng/dL). Σύμφωνα με τον αμερικανικό οργανισμό Food and Drug Administration η φυσιολογική τιμή κυμαίνεται στα 300–1000 ng/dL.


from inews 365 https://ift.tt/2HOlXw4
via IFTTT