Καρέ- καρέ κρατούμενος με χειροπέδες σώζει τη ζωή αστυνομικού που έπαθε έμφραγμα... (video) « Legemou

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Καρέ- καρέ κρατούμενος με χειροπέδες σώζει τη ζωή αστυνομικού που έπαθε έμφραγμα... (video)

Κατηγορία IFTTT στις   Ιουνίου 20, 2018  | 

Το περιστατικό συνέβη μέσα σε αστυνομικό τμήμα, της Φλόριντα των ΗΠΑ. Ο 17χρονος Jamal Rutledge, είχε συλληφθεί γιατί παραβίασε τους περιοριστικούς του όρους για ένα αδίκημα που είχε διαπράξει στο παρελθόν Δεμένος με χειροπέδες, με τα χέρια πίσω στην πλάτη, περίμενε τον αστυνομικό- κοινωνικό λειτουργό μιας και είναι ανήλικος, να συμπληρώσει τα έντυπα για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Βλέπετε τον 49χρονο Franklin Foulks, να κάθεται μπροστά από το κομπιούτερ του, όταν ξαφνικά ένιωσε έναν οξύ πόνο στο στήθος και πίσω στην πλάτη. Δεν πρόλαβε να μιλήσει και λιποθύμησε. Είχε πάθει έμφραγμα. Μέσα στο δωμάτιο ήταν μόνο ο 49χρονος και ο 17χρονος. Και τότε φτάνει η στιγμή της απόφασης. Ο Jamal, θα μπορούσε να κάνει τη σωστή ή τη λάθος επιλογή.

Θα μπορούσε να πάει επάνω στον εμφραγματία να πάρει τα κλειδιά από τις χειροπέδες να λυθεί, να φύγει κρυφά και να τον αφήσει στη μοίρα του. Θα μπορούσε όμως να ειδοποιήσει τους υπόλοιπους αστυνομικούς ότι ο συνάδελφος τους πεθαίνει. Ο 17χρονος δεν το σκέφτηκε και πολύ. Προτίμησε το δεύτερο.
Άρχισε να καλεί σε βοήθεια, να φωνάζει και να κλωτσάει τα τζάμια και τους τοίχους. Οι υπόλοιποι αστυνομικοί που άκουσαν τη φασαρία, έτρεξαν αμέσως στο δωμάτιο και βρήκαν τον Foulks με έμφραγμα να χαροπαλέυει. Ο Jamal τους εξήγησε τι είχε συμβεί. Αμέσως ένας συνάδελφος του 49χρονου, έφερε τον απινιδωτή που υπήρχε μέσα στο αστυνομικό τμήμα. Η καρδιά του Foulks στην 4η προσπάθεια άρχισε να λειτουργεί και πάλι. Ο αστυνομικός είχε κερδίσει χρόνο μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο 49χρονος επέζησε. Οι γιατροί είπαν ότι αυτό έγινε επειδή κάποιος (δηλαδή ο 17χρονος) ειδοποίησε αμέσως, και επειδή έγιναν οι πρώτες άμεσες ενέργειες με τον απινιδωτή. Η αστυνομία της Φλόριντα τίμησε τους αστυνομικούς που έσπευσαν σε βοήθεια και έσωσαν τη ζωή του συναδέλφου τους. Ο 17χρονος απέσπασε ειδική μνεία για τη στάση του ενώ στον φάκελο του που θα τον συνοδεύσει στο δικαστήριο υπάρχει και έγγραφο από τον αρχηγό της Αστυνομίας για την πράξη του, κάτι που θα ελαφρύνει τη θέση του (δεν είναι ανθρωποκτονία το αδίκημα που τον βαραίνει) και θα αφεθεί ελεύθερος.


tromaktiko


from inews 365 https://ift.tt/2lnIM0Q
via IFTTT