Ταϊλάνδη: Βίντεο ντοκουμέντο που κόβει την ανάσα! Οι δύτες μέσα στη σπηλιά « Legemou

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ταϊλάνδη: Βίντεο ντοκουμέντο που κόβει την ανάσα! Οι δύτες μέσα στη σπηλιά

Κατηγορία IFTTT στις   Ιουλίου 11, 2018  | 

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες μέσα από το πλημμυρισμένο σπήλαιο, στην Ταϊλάνδη, όπου για δύο εβδομάδες ήταν εγκλωβισμένοι 12 μικροί ποδοσφαιριστές και ο προπονητής τους.

Βίντεο ντοκουμέντο που τραβήχτηκε μέσα στο σπήλαιο, παρουσιάζει το εξαιρετικά δύσκολο έργο των δυτών, οι οποίοι έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες και τελικά κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τα παιδιά.

Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, απεγκλωβίστηκαν από τη σπηλιά το τελευταίο παιδί μαζί με τον προπονητή του, με τον πλανήτη να παρακολουθεί συγκινημένος.

Οκτώ από τα παιδιά διασώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που διεξήχθησαν Κυριακή και Δευτέρα. Αφού απομακρύνθηκαν από τη σπηλιά, μεταφέρθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο νοσοκομείο της Τσιάνγκ Ράι με τους γιατρούς να δηλώνουν ότι είναι καλά στην υγεία τους, χωρίς πυρετό και σε πλήρη διαύγεια.

Ένα από τα οκτώ παιδιά παρουσίαζε φλεγμονή στους πνεύμονες, ενώ άλλο είνα είχε χαμηλό καρδιακό ρυθμό, ωστόσο και τα δύο παρουσιάζουν βελτίωση.


Το χρονικό
Η ποδοσφαιρική ομάδα «Αγριόχοιροι» και ο προπονητής τους παγιδεύτηκαν στις 23 Ιουνίου όταν καταιγίδα πλημμύρισε τις σήραγγες την ώρα που εξερευνούσαν το σύμπλεγμα σπηλαίων στη βόρεια επαρχία Τσιάνγκ Ράι έπειτα από ποδοσφαιρική προπόνηση.

Βρετανοί δύτες ανακάλυψαν τους 13 τη Δευτέρα της περασμένης εβδομάδας, πεινασμένους και στριμωγμένους στο σκοτάδι σ’ έναν εν μέρει πλημμυρισμένο θάλαμο, αρκετά χιλιόμετρα μέσα στο σύμπλεγμα.

Αφού επί ημέρες σχεδίαζαν πώς θα τους απομακρύνουν, η επιχείρηση διάσωσης άρχισε την Κυριακή.

Οι πανηγυρισμοί για τη διάσωση μετριάζονται από τη θλίψη για την απώλεια ενός πρώην δύτη του ταϊλανδικού Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος έχασε τη ζωή του την περασμένη Παρασκευή στη διάρκεια αποστολής ανεφοδιασμού των παιδιών μέσα στο σπήλαιο.

newsit.gr


from inews 365 https://ift.tt/2NFc089
via IFTTT