Μυστήριο με σκελετό «μάγισσας» που ανακαλύφθηκε με τρύπες στα κόκκαλα (pics) « Legemou

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Μυστήριο με σκελετό «μάγισσας» που ανακαλύφθηκε με τρύπες στα κόκκαλα (pics)

Κατηγορία IFTTT στις   Ιουλίου 07, 2018  | 


Αίσθηση έχει προκαλέσει η ανακάλυψη ενός σκελετού γυναίκας που είχε κατηγορηθεί, βασανιστεί και εκτελεστεί ως μάγισσα στη Πολωνία στον Μεσαίωνα, καθώς στις άκρες των οστών της βρέθηκαν μεγάλες τρύπες.

Σύμφωνα με ιστορικούς οι ντόπιοι φοβούνταν ότι αν οι σκελετοί των μαγισσών δεν ήταν στερεωμένοι στο έδαφος και εγκλωβισμένοι κάτω από σωρό τούβλων, θα επέστρεφαν από τον κόσμο των νεκρών για να τους στοιχειώσουν.


Το γεγονός αυτό δείχνει να εξηγεί την ανατριχιαστική ανακάλυψη του σκελετού με τις τρύπες στα κόκκαλα σε πολωνικό νεκροταφείο, καθώς σύμφωνα με την αρχαιολόγο Karol Piasecki οι τρύπες με αιχμηρά εργαλεία έγιναν πριν την ταφή, ώστε το σώμα της «μάγισσας», καρφωμένο στον τάφο, να μην επιστρέψει ποτέ στη ζωή.


Αρχικά πιστευόταν ότι o σκελετός άνηκε σε «βρικόλακα» καθώς ήταν θαμμένος μακριά από το κύριο νεκροταφείο, καρφωμένος στο έδαφος σε ξεχωριστό σημείο. Όμως οι εξετάσεις DNA που πραγματοποιήθηκαν στα οστά αποκάλυψαν ότι το σώμα ανήκε σε μια γυναίκα με ξανθά μαλλιά και μπλε μάτια, η οποία είχε υποστεί μεσαιωνικά βασανιστήρια πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.


Στην Πολωνία, οι γυναίκες που κατηγορούνταν για μαγεία ήταν κατά κανόνα ερωμένες ή συζύγοι πλουσίων μελών της κοινωνίας, που οι άνδρες τους ήθελαν να με κάθε τρόπο να τις «ξεφορτωθούν».

Οι αρχαιολόγοι ελπίζουν ότι μέχρι το τέλος του έτους θα είναι σε θέση να αναμορφώσουν το πρόσωπο της «μάγισσας» για να δουν πως έμοιαζε η άτυχη γυναίκα.

newsbomb.gr


from inews 365 https://ift.tt/2m1SBBy
via IFTTT