Δείτε τον απίστευτο λόγο για τον οποίο αυτός ο άνδρας θα πάει φυλακή για 37 χρόνια! « Legemou

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Δείτε τον απίστευτο λόγο για τον οποίο αυτός ο άνδρας θα πάει φυλακή για 37 χρόνια!

Κατηγορία IFTTT στις   Αυγούστου 08, 2018  | 

Εργάτης από την Ταϊλάνδη είναι αντιμέτωπος...με ποινή φυλάκισης έως και 37 χρόνια κατηγορούμενος για προσβολής της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας ενώ ερευνάται για πιθανή κοροϊδία σε βάρος του βασιλικού σκύλου.

Στην Ταϊλάνδη είναι αδίκημα η κριτική, η δυσφήμηση ή η προσβολή σε βάρος μελών της βασιλικής οικογένειας και το κάθε ένα από αυτά μπορεί να στείλει έναν άνθρωπο στη φυλακή για έως 15 χρόνια.

Ο Thanakorn Siripaiboon κρίθηκε ένοχος από στρατιωτικό δικαστήριο επειδή έκανε ένα «σαρκαστικό» σχόλιο στο ίντερνετ για την Tongdaeng, τη σκυλίτσα που είχε διασώσει ο βασιλιάς Bhumibol Adulyadej και την οποία υπεραγαπά επαινώντας την αφοσίωση και την υπακοή της.
ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ: Μία οικογένεια κατέγραψε ένα πλάσμα που μοιάζει σαν το Γκόλουμ από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» (video)
Ο βασιλιάς είχε γράψει βιβλίο για εκείνη το 2002 ενώ φέτος κυκλοφόρησε και ταινία animation με τίτλο «Khun Tongdaeng: The Inspiration».

Ο δικηγόρος του Thanakorn είπε στους International New York Times πως η στρατιωτική ηγεσία της χώρας δεν διευκρίνισε ποια ήταν η προσβολή που έκανε ο άνδρας σε βάρους του σκύλου. «Ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα χρησιμοποιούσαν τον νόμο για το βασιλικό σκυλί, αυτά είναι αηδίες», είπε.

Το θέμα είναι τόσο ευαίσθητο για τη χώρα που ο Ταϊλανδός εκδότης των International New York Times αρνήθηκε να εκτυπώσει άρθρο για το σκύλο σήμερα, αφήνοντας λευκή τη στήλη όπου θα εμφανιζόταν.

Τέτοιου είδους καταδίκες άρχισαν να προκύπτουν στην Ταϊλάνδη από τότε που η στρατιωτική χούντα πήρε την εξουσία από την εκλεγμένη κυβέρνηση, τον Μάιο του 2014. Ένας άνδρας καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλακή επειδή πρόσβαλε τη μοναρχία στο Facebook!

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα Guardian, δεν είναι σαφές αν οι υποθέσεις αυτές εκκινούν από το παλάτι ή την κυβέρνηση που επιχειρεί να κάμψει τους αντιφρονούντες συλλαμβάνοντας ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους και πολιτικούς.
ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ: Βγαίνει στη σκηνή μέσα από ένα φέρετρο! (pics)
Ωστόσο πολλοί, συμπληρώνει το άρθρο, νοσταλγούν την εποχή που ο βασιλιάς, στην ομιλία του για τα γενέθλιά του το 2005, ο ίδιος ενθάρρυνε τον αντίλογο και την κριτική λέγοντας πως θα έπρεπε να τον κρίνουν όπως κάθε άνθρωπο.

Ο 88χρονος βασιλιάς Bhumibol είναι ο μακροβιότερος μονάρχης στον κόσμο και θεωρείται προσωπικότητα που εξισορροπεί τα πράγματα σε μια χώρα που οι πολιτικές έριδες αφθονούν. Με την υγεία του ωστόσο να φθίνει, υπάρχει έντονη αγωνία για τη μεταβίβαση του θρόνου στον πρίγκιπα αλλά και την εκτεταμένη καταστολή από την πλευρά τη

tromaktiko


from inews 365 https://ift.tt/2vNvnnp
via IFTTT