Αύξηση των κακόβουλων λογισμικών σε smartphone – Τι πρέπει να κάνετε για να μην “μολυνθείτε” « Legemou

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Αύξηση των κακόβουλων λογισμικών σε smartphone – Τι πρέπει να κάνετε για να μην “μολυνθείτε”

Κατηγορία IFTTT στις   Οκτωβρίου 14, 2018  | 

Πάνω από 120.000 επιθέσεις κακόβουλων λογισμικών δέχθηκαν τα smartphone και γενικά οι “έξυπνες συσκευές” το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Ο αριθμός αυτών των επιθέσεων σε smartphone είναι τριπλάσιος από τον αντίστοιχο που καταγράφηκε για ολόκληρο το 2017 σύμφωνα με σχετική έκθεση της ρωσικής εταιρείας κυβερνοασφάλειας Kaspersky Lab.

Η Kaspersky Lab προειδοποιεί ότι η ραγδαία αύξηση στην ευρύτερη οικογένεια των κακόβουλων λογισμικών που στοχεύουν έξυπνες συσκευές και smartphone, είναι η συνέχεια μίας επικίνδυνης τάσης. Επίσης, όπως επισημαίνει, το 2017, δεκαπλασιάστηκε ο αριθμός των απειλών που αφορούσαν έξυπνες συσκευές σε σχέση με το 2016.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η πιο δημοφιλής μέθοδος διάδοσης του κακόβουλου λογισμικού εξακολουθεί να είναι η επαναλαμβανόμενη χρήση κωδικών πρόσβασης σε διάφορους συνδυασμούς. Αυτή η τακτική χρησιμοποιείται στο 93% των εντοπισμένων επιθέσεων σε smartphone.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «για να μειωθεί ο κίνδυνος «μόλυνσης», συνιστάται στους χρήστες:

–Να εγκαθιστούν ενημερώσεις για το υλικολογισμικό που χρησιμοποιούν το συντομότερο δυνατόν. Μόλις βρεθεί μία ευπάθεια, μπορεί να διορθωθεί, μέσω ενημερώσεων.

–Να αλλάζουν πάντα τους προεγκατεστημένους κωδικούς πρόσβασης και να χρησιμοποιούν περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης που περιλαμβάνουν κεφαλαία και μικρά γράμματα, αριθμούς και σύμβολα.

–Να επανεκκινούν μία συσκευή, μόλις νομίζουν ότι ενεργεί παράξενα. Μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγούν από το υπάρχον κακόβουλο λογισμικό, αλλά αυτό δεν μειώνει τον κίνδυνο να πάθει άλλη «μόλυνση»».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


from inews 365 https://ift.tt/2NFjIy0
via IFTTT