Ήταν ένα Μικροσκοπικό, Βρώμικο Διαμέρισμα, Μέχρι που το Μετέτρεψαν σε Αυτό! « Legemou

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ήταν ένα Μικροσκοπικό, Βρώμικο Διαμέρισμα, Μέχρι που το Μετέτρεψαν σε Αυτό!

Κατηγορία IFTTT στις   Απριλίου 20, 2018  | 

Στο παρελθόν, οι υπηρέτριες που ζούσαν στα πλούσια σπίτια, είχαν τον δικό τους χώρο, συνήθως στις σοφίτες των σπιτιών. Αυτό ίσχυε ιδιαίτερα στο Παρίσι, όπου τα δωμάτια του υπηρετικού προσωπικού βρίσκονταν σχεδόν κάτω από τις σκεπές. Αυτά τα μικροσκοπικά δωμάτια, ήταν ανεπιθύμητα και κυρίως στριμωγμένα!

Στις μέρες μας, τέτοια δωμάτια υπάρχουν ακόμα, αλλά χρησιμοποιούνται κυρίως για αποθήκευση. Στην τελική, πως μπορεί να ζήσει κάποιος σε 25 τ.μ. για όλη του τη ζωή;

Τα μικρά διαμερίσματα έχουν γίνει δημοφιλή, ιδιαίτερα στις μεγάλες αστικές πόλεις, και ενώ πολλοί επιλέγουν να το φτιάξουν από την αρχή, άλλοι εκμεταλλεύονται τον μικρό χώρο που ήδη υπάρχει και τον κάνουν λειτουργικό.

Κατά παρόμοιο τρόπο, αυτό το μικροσκοπικό διαμέρισμα στο Παρίσι, έχει σχεδιαστεί να ‘ξεδιπλώνει’ σε πολλαπλά δωμάτια, δημιουργώντας όλες τις απαραίτητες ανέσεις που χρειάζεται ο ένοικός του.

Το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα δεν ικανοποιεί τον καθένα, αλλά ο σχεδιασμός είναι σίγουρα εντυπωσιακός! Εδώ βλέπετε πως ήταν αρχικά ο χώρος!


Αυτό είχαν να αντιμετωπίσουν οι αρχιτέκτονες από το Kitoko Studio, όταν ξεκίνησαν να κάνουν την ανακαίνιση το 2014. Όπως βλέπετε, στο χώρο υπάρχει μονάχα ένας νιπτήρας και ένα παράθυρο.

Το δωμάτιο χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη, και πριν από αυτό ήταν δωμάτιο υπηρετικού προσωπικού. Αλλά αυτό σύντομα θα άλλαζε.


Ρίξτε μια ματιά πως είναι τώρα! Θα παρατηρήσετε ότι το δωμάτιο φαινόταν πιο μικρό, όταν ξεκίνησαν. Αλλά αυτός ήταν και ο σκοπός για να αξιοποιήσουν κάθε εκατοστό του χώρου.


Τα εντοιχιζόμενα ντουλάπια προσφέρουν ότι χρειάζεται ο ένοικος, συμπεριλαμβανομένων ένα κρεβάτι, ντουλάπα, κουζίνα, καθώς και μπάνιο.


Δείτε τι συμβαίνει, μόλις ανοίγουν τα ντουλάπια.


Αποκαλύπτουν αποθηκευτικό χώρο για ρούχα.


Μια μικρή βιβλιοθήκη εξυπηρετεί και ως σκάλα για το κρεβάτι.


Και αν θέλετε να καθίσετε, υπάρχει και τραπεζάκι.


Και έχει και δύο διαθέσιμες καρέκλες για δύο άτομα.


Τα γκρι ντουλάπια κάτω από το παράθυρο συμπεριλαμβάνουν νεροχύτη και επιφάνεια κοπής, που μπορεί να μετατραπεί σε μια μικρή και λειτουργική κουζίνα. Υπάρχει διαθέσιμο και ένα μικρό ψυγειάκι.


Το τραπέζι μπορεί να τραβηχτεί για να μπει στο κέντρο του δωματίου.


Εδώ μπορείτε να δείτε την κάτοψη του δωματίου. Ο τετράγωνος χώρος στην πάνω αριστερή γωνία είναι το μπάνιο, που έχει ντουζιέρα και λεκάνη.

Το Kitoko Studio αναφέρει ότι η έμπνευσή τους προήλθε από το ελβετικό μαχαίρι σουγιά, και είναι εύκολο να δούμε την συσχέτιση! Εσείς θα μπορούσατε να μένετε σε ένα τέτοιο χώρο; Μοιραστείτε αυτό το πρωτότυπο δωμάτιο με τους φίλους σας! 


from STROUMFAKI.GR https://ift.tt/2JZy77v
via IFTTT