Αυτοί είναι οι θάλαμοι του θανάτου – Έτσι γίνονται οι εκτελέσεις στην Ιαπωνία (video) « Legemou

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Αυτοί είναι οι θάλαμοι του θανάτου – Έτσι γίνονται οι εκτελέσεις στην Ιαπωνία (video)

Κατηγορία IFTTT στις   Ιουλίου 07, 2018  | 

Η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ είναι οι μόνες δυο χώρες της Ομάδας των 7 πιο ισχυρών οικονομιών του κόσμου που έχουν ακόμα την θανατική ποινή.

Με αφορμή την εκτέλεση δι' απαγχονισμού του Σόκο Ασαχάρα του εγκεφάλου της επίθεσης με αέριο Σαρίν στο Μετρό του Τόκιο το 1995 και άλλων 6 μελών της σέκτας Αούμ Σινρικίο, έρχεται στο φως ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι εκτελέσεις στην Ιαπωνία.

Οι εκτελέσεις στην Ιαπωνία γίνονται δι’ απαγχονισμού. Τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι παίζουν τον ρόλο του δήμιου. Πατούν ταυτόχρονα από ένα κουμπί το οποίο ανοίγει την καταπακτή στην οποία κρέμεται στο κοινό ο εκτελεσθείς. Αυτό γίνεται για να μην ξέρει κανείς από τους τρεις αν είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση.

Από το 2012 έως το 2016 είχαν γίνει 24 εκτελέσεις σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου οι ημερομηνίες των εκτελέσεων γίνονται γνωστές εκ των προτέρων, στην Ιαπωνία ο ετοιμοθάνατος το μαθαίνει το ίδιο πρωί. Και μάλιστα μια ώρα πριν την εκτέλεσή του. Η επιτροπή του ΟΗΕ κατά των Βασανιστηρίων, έχει επικρίνει έντονα την Ιαπωνία για την ψυχολογική πίεση στην οποία υποβάλλονται τόσο οι κρατούμενοι όσο και οι οικογένειές τους. 

Στην εκτέλεση είναι παρόντες μόνο σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ένας ιερέας. Η εκτέλεση ανακοινώνεται αφού έχει οδηγηθεί ο κρατούμενος στην αγχόνη. Οι επτά της Αούμ Σινρικίο, ήταν σε διάφορες φυλακές της χώρας και η ταυτόχρονη εκτέλεσή τους ήταν η μεγαλύτερη σε αριθμό που έχει γίνει ποτέ.

Παρότι όσοι έχουν καταδικασθεί σε θάνατο μπορούν να προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο, αυτό δεν σημαίνει ότι αναστέλλεται και η εκτέλεσή τους. Πολλοί από αυτούς που εκτελέσθηκαν σήμερα είχαν ασκήσει έφεση και περίμεναν την δίκη… Την απόφαση για την ημερομηνία της εκτέλεσης την λαμβάνει ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης. 

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2014 πάνω από το 80% των Ιαπώνων είναι υπέρ της θανατικής ποινής. Στις ΗΠΑ είναι 54%.


newsit.gr


from inews 365 https://ift.tt/2KCCnxI
via IFTTT