«Κατ’ Οίκον Νοσηλεία»: Το πρόγραμμα που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών « Legemou

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


«Κατ’ Οίκον Νοσηλεία»: Το πρόγραμμα που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών

Κατηγορία IFTTT στις   Οκτωβρίου 16, 2018  | 

Η φροντίδα των ασθενών είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους, για αυτό η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το ζήτημα αυτό είναι τα πρώτα βήματα που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους.

Στα παραπάνω, μπορούν να συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό οι νέες δυνατότητες που προσφέρει σήμερα ο τομέας της Υγείας. Οι σύγχρονοι επαγγελματίες του κλάδου εξειδικεύονται διαρκώς και επιλέγουν τομείς όπως η Νοσηλευτική, η Φυσιοθεραπεία και η Γηριατρική και έτσι είναι σε θέση να προσφέρουν τη φροντίδα τους στα άτομα που πραγματικά την έχουν ανάγκη, διευκολύνοντάς τους με τις υπηρεσίες τους.

Και καθώς οι αίθουσες των νοσοκομείων δεν είναι το πιο φιλόξενο ή ευχάριστο μέρος για αρκετούς ασθενείς, είναι λογικό να θέλουν να βρίσκονται σε έναν χώρο οικείο, όπου αισθάνονται άνετα και μπορούν να έχουν μία ομαλή μετάβαση στην καθημερινότητά τους. Πιο απλά, αυτό σημαίνει ότι τις περισσότερες φορές θέλουν να βρίσκονται σπίτι τους, συνεχίζοντας εκεί το πρόγραμμα νοσηλείας τους.

Φυσικά, αφού λάβουν την ιατρική συγκατάθεση, έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια, που τους βοηθάει να αισθανθούν πιο αυτόνομοι, ενώ παράλληλα έχουν δίπλα τους την οικογένειά τους. Ας μην ξεχνάμε ότι κάτι τέτοιο, είναι πολύ σημαντικό για να βελτιωθεί και η ψυχική διάθεση του ασθενούς…

Γιατί είναι τόσο σημαντικό οι ασθενείς να λαμβάνουν φροντίδα στο σπίτι;

Υπάρχουν προγράμματα όπως το «Κατ’ Οίκον Νοσηλεία» της Affidea που δίνει τη δυνατότητα νοσηλείας στον χώρο του ασθενούς εύκολα, με ένα απλό ραντεβού. Και μπορεί αυτομάτως, όταν μιλάμε για φροντίδα στο σπίτι, να σκεφτόμαστε τα άτομα τρίτης ηλικίας. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλές ακόμη ομάδες που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν πλήρως και χρειάζονται τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού. Από έγκυες υψηλού κινδύνου που πρέπει να προσέχουν ιδιαιτέρως τις κινήσεις τους, ασθενείς με χρόνιες παθήσεις ή αναπηρίες, ακόμη και ογκολογικούς ασθενείς.

Πηγή: Cnn.gr


from inews 365 https://ift.tt/2yHpBFv
via IFTTT